Thursday, December 25, 2008

Artis di AJL


Ok..aku nk cite psl artis di AJL..Ini pengalaman aku mengikuti beberapa artis di AJL...Ni kan kira pertandingan yg berprestig katanya...Ye ke?ahhaah..Ok lah...meh kite lihat siapa yg kena..tiba2 kan..ehheeheh

MAS IDAYU

Mesti korang pelik kan..Camne tiba2 nama dia muncul lak..Sapa kwn lama2 aku tahu la..hehehe..Ok...masa aku ikut Mas Idayu atau aku panggil dia dgn nama Kak Ayu sebenarnya tkde la seperti yg disangkakan..Mmg mulut dia agak celupar..Tapi sebenarnya dia baik hati..Takde la cam teruk yg diperkatakan org ramai..Dia celupar bila ada benda yg tk kena pd dia..Kira senang cite..Direct terus..Takde nk simpan2..Ok..masa AJL kalau tk silap aku dia masuk waktu Bunga2 Cinta,Hi Hi Bye Bye and Wasini menang kalau tk silap..Kalau silap sowi la yek...So sepanjang ikut dia..Dia tk bnyk kerenah..Mmg dia ok..Cuma bila ada org kata aku takut kat dia...Dia buat muka..hahahaha..Before dia perform..Memang aku dgn dia..Kesian sebenarnya tgk dia..Coz takut..Bak kata dia..Nk gi toilet pastu tk nk kuar2 bleh tk dik..hahahaha..Giler ke apa..Pegang mic pun dh tk betul masa tu..heheheh..Then dalm 5minit sebelum dia naik stage,dia boleh patah balik kat aku..And pegang tangan aku..Sejuk yg amat tangan dia..Sian lak aku tgk..Aku ckp..Tak apa Kak Ayu..tenang k...Ingat ALLAH...dia senyum je..senyum payau..hahahahaha...Tapi dia tk menang...Rasanya cam ada silap kit..Tang lirik kut..Ntah la..Tu la dia..kalau Mas Idayu rungsing..Senyum pun jd payau..eheheh..Tap skang aku dh lama tk jumpa dia..Maybe dia dh lupa kat aku kut..Its ok..ehheehe..

HAZAMI

Ok..masa ni ummm..Aku follow Hazami atau aku panggil Abg Mie waktu lagu KATA...And dia menang..eheheh..Time ni aku dgn Kak Dora..Ikut dia..Umm..pd mata aku..Abg Mie ni..ok..And dia tk mudah gelabah...Senyum sepanjang2 perjalanan..ahahahah..Tapi nk minum je kejenya..Tak kira la before perform mahupun after..hahaahah..Jenuh aku dgn Kak Dora dok dgn air dia..hahaaha..One thing yg aku perasan Abg Mie ni..Dia tk nk org tepuk bahu dia..Kenapa?ehheh...Pi tny dia sendiri..hahaahha..Ok..itu aje cite Hazami...


DAYANG NURFAIZAH

Minah ni?ahahahahah..Dia ni very the cool and relax..Tapi..ada tapi ok...Muka toye...wakakakakak..Kira cam tkde perasaan..Nk kata dia risau,takut ke apa..Tkde..Nk kata gelabah pun tkde..So jd la toye..hahahaha..Dia mmg cool and relax..Cuma tk leh kacau dia sgt..Nk gurau pun tk leh..Kang lupa nk masuk camne..hahahaha...Time AJL ni Dayang menang..Erti Hidup...Syukur sgt..Coz mmg dia baru nk menjelma kembali setelah dok dlm gelap..hehehe..Cuma before perform dia nk kakak dia berada dekat dia..Tu je..Pastu dh ok..Takde apa..Bila dia dpt aje mic and she's on the track...Dia akan focus yg amat sgt..Kira dia dh tk endah apa2..Dia akan nyanyi dgn bersungguh2..And the end..Dia menang!hehehe...Tapi jgn lupa..Muka tetap toye ok..ahahaha...Coz dia ni..cam tkde perasaan..Kita ni bagai nak rak..dia buat bodo je..hahahaha..Abis cite psl Dayang...


ZIANA ZAIN

Ini aunty hah?Kalu ini aunty bnyk susah wwooo..hahahaha..Ummm..Kalau tk silap aku follow time lagu Bukan and Lembah Asmara..Ummm...ZZ ni ek..Umm..nk comment pun susah..ahahaha..Coz dia ni..Smua boleh....Meaning ek?ehheeh..Ok..mcm lagu Bukan..Aku nmpk dia gelabah..Tak tentu hala..Before perform dia ok..Mmg tkde masalah..Tapi dalam setengah jam before start..Dah nmpk dia cam kelam kabut..Haayyoo...Aku tgk je la yg mampu...hhahaha..ok..yg Lembah Asmara...ZZ very the cool..And mmg fokus..Yg tu aku tk nafikan...Cuma before start..Mmg dia akan dok one side..Tak gerak2..Dia akan gerak bila perlu..Samada minta air atau betul kan baju...Other than that..Dia senyum bila tgk sesiapa kat belakang stage..heeheh..Tu pun yg senyum kat dia lah..Kalau tk..dia buat dek je..Lagi satu dia tk suka org interview dia before perform...Kalau after pun tgk pd keadaan..Apa2 pun..dia perform well..Tapi sayang..Lembah Asmara tk masuk..ZZ bwk lagu tu best..Tapi lagu tk kuat..Lagipun time tu klu tk slh aku lagu Ajai bnyk masuk...Rasanya Pulangkan dgn lagu Sarah..Tak apa lah..Not her luck kan...heheeh...

Ok..tu jer dulu buat masa ni..Chow chin chow..

4 comments:

my name is KARL said...

lagi.... xde dh ke???

sonok plak membaca..

ina said...

sibuk je dia ni tau..hahahaha

renxokuken said...

yang lain tu dia komen lepas abis separuh aher AJL tahun depan.. hehehe

walaupun rasa-rasa mcm akak Ziana tak dpt nak menang, tapi harap2 dia performed bagus that day.. amin.

ina said...

hoi...choi!!!sapa kata tk menang!!!