Monday, January 19, 2009

Seperti yang di jangka..


Semua tunggu aku nya cite ke?ahahahah..Yo yo oo je kan...Ok la..nk cite arh ni..heheeh...Ye..aku tahu..AJL 23 dh berlalu..Adakah anda setuju dgn keputusan nya??Haa...ada aku kisah?wakkakakaak..Aku mula kan dengan waktu 17th January..Aku kan mmg dh tk sihat..Package katanya..heheh..Ahad tu mmg aku tk leh bangun..Nk angkat kepala pun susah..Alih2 bangun tgk melodi...hahaha..Then Urban sms tny confirm tk jumpa kat Masjid Jamek kul 2.30pm..Yes...Sbb nya aku pegi dgn Kak Dora..So Urban follow sama..Kak Dora suh jumpa kat LRT Ampang kul 3pm..Okkiieess...eheheh..Mmmg tepat aku dgn Urban sampai kat LRT kul 3pm..hehehe...Kak Dora lambat kit..Sbb pasang sticker kat belakang kereta dia...Meletupsss oookkkk!!!


So...pastu kiteorg terus on the way ke Bukit Jalil..Tapi aku dgn Urban dah kebulur..ahhaah..So makan kat area Sri Petaling ke apa ntah nama dia...Kuzza tahu nama dia..Pi tny dia..wakakaka...So makan2 tu borak la kan..heheeh..Ntah kul brapa Kak Gyee sms..Sms apa?sibuk arh..ahahahah..Then around 5pm kut..Kiteorg gerak..Sampai kat luar Stadium Putra Bukit Jalil,aku dgn Kak Dora cari pot yg baik punya utk duduk..Lama lagi kan..Sah2 nk tunggu diva2 ZF..ahahaha..So time dok situ...Yang join sama waktu tu..Kira yg baru dtg la...Berlonggok kat situ..haahahah..Aku,Kak Dora,Nina,Urban,Haikal,Hazwan,Kay and the geng...Pastu Zainudin and the geng...Then Beckam and Gerrard..Then ada la yg lain..Tapi kurang kenal..Dari jauh dh nmpk...Asal ada baju putih je..Memasing dok tgk..ahahahah...ZF yg lain gi makan..Kebulur memasing..heheheh


6pm camtu semua dok berkumpul dah..Meriah and havoc..tu baru berkumpul...Lum lagi jerit..hahahaah..Around 7lebih dok beratur...Kami di beri dua tmpt...Aras 3 and Aras 4..Ntah kenapa bg tiket camtu..Kalau satu aras jer kan senang..ahahah..Takde la pening...Then Kak Dora and Zach gi masuk dulu..Kisahnya nk cop tmpt lah..Alih2 dua2 gi cop aras3..hahahah..Aras 4 tarak..Tu tk apa la..Pastu aku dok tunggu kwn aku..Coz dia nk tiket..Sian dia..Coz tk bawak dia elok..eheheh..Sbb keadaan kelam kabut kit time tu..eheheh..Sebelum tu Kuzza ada ckp kat aku..Jom redah ikut belakang..Aku ok jerk...Kira nk tlg Zach and Kak Dora la..Dua org je dlm tu..Boleh ke..Dah la org ramai..kan..Then bila cam semua dok pakat masuk..Aku dgn Kuzza pun pegi..Cam pelik je..Bila semua kecoh2 masuk..kiteorg dua dok kebelakang..hahaaha..Dlm masa tngh dok cari pintu nk masuk tu..Fida call tny aku kat mana..Aku pun ckp dgn Kuzza nk cari pintu belakang nk tlg Zach and Kak Dora cop tmpt..Alih2 Fida ckp...leh tk call org tv3 ke apa..Coz Zach dah cam bergaduh kat situ..Sbb fans lain dh serbu dulu tmpt tu...Aku ckp..ok ok...


Cam terpikir lak..Awat nk call tv3..Tk pyh..Dorang tu tk perlu..Skang kite kena pandai sendiri..So bila aku dgn Kuzza dh lepas masuk cari Zach..Nmpk Zach dh keatas..Sbb ala2 dah frust..Tmpt dh di ambil..Kak Dora je kt bwh tu..Tgk2 cam 1row je..Ayo!!!ZF ni ramai..Hampeh tul...Tak apa la..Aku dgn sore yg hado...Aku ckp dgn Zach..Jom kite cari tmpt lain..Aku terus tunjuk kat belah depan sana..Coz situ kosong and tk di ganggu oleh mana2 FC...Apa lagi..aku dgn Zach terus cepat kesana..Then Zach call Kuzza suh dtg kat tmpt kiteorg..So bermula lah pelarian utk redah..hahahaah...Then sampai aje..Ha hambik ko..Sebelah media..wakakakakak..Yes!!!Sure media tgk kiteorg cam apa je..Ada aku kisah?ahahah..So bg signal kat dorang..Lambai2 suh dtg ke tmpt kiteorg..Then yg aras4 tu lak..Syco dgn Intan yg incharge...Then Kuzza and Pisces nk bwk ZF yg kat aras4 ke bwh...So aku call Intan..Minta bwk..Intan ckp dorang tk nk..Ok arh...Kira ada 2 side la ZF..Tapi cam tk best..Coz jauh pulak dorang kan..eheheh..Kiteorg belah kiri stage..Dorang kanan stage..tp aras4..tak apa la..Janji ZF puas..eheheh..Pastu Fida,Kak Dora and Kuzza pi bagi banner kat ZF yg berada di aras4..Yg kat aras3 ni..dok ramai2 ikat banner..Hambik!!!!Sepanjang2 tu ZZ nya banner oocaayy...hahahaha...


Nk gak tgk media tulis apa psl ZF..hahaah..Kata sebelah je kan..ehheeheh...Mau tidak...Kiteorg dok jerit je...Rasanya tk dngr pun ZZ nyanyi..ahahah..Kuzza tny aku,aku tny Kuzza...Best tk ZZ nyanyi?hahaahha....bleeyyy...ZZ cabut kasut pun kami tk tau..hahahaah..Bukan putus ok..ZZ yg cabut sendiri...Then time Stacy pun kiteorg nyanyi...Cam tgk konsert..haahahha...Yg FC Stacy gamaknya dah keras kut..hahahah...Time MUH pun kiteorg jd org giler..ahahahah...So...


Ummm..semua keputusan dah di ketahuikan..Cam aku ckp...Thn ni AJL Pop Rock yg dpt..Tahniah MUH..and tahniah juga FT..maleh tul sebut nama itewww...Rasa lega sgt MUH menang..haahah...Ada org nk mrh ke aku ckp camni?Mrh la..tk penting pun..Sbb nya..mlm tu..ZF semua enjoy...ZZ tk menang apa??Ummm...tu mmg la cam sedih dan kecewa..But for me..ZZ dah buat yg sehabis mungkin...Dia betul2 hebat...Oh ya..Jgn tk tau...Jeritan ZF lagi kuat dari ZZ..camne tu?ahahahah...Then ada la anti ZZ ckp..Haa..korang jerit kuat sgt..Camne juri nk dngr bla bla bla..So???What do u expect!Hello....yang aku tahu...Juri yg dtg tu dah pun judge lagu2 yg bertanding..Dorang dtg tu pun just nk judge vokal and persembahan...Then napa judge tk pakai earphone?Kena pakaikan?So napa tk pakai?Maknanya dah di pilih pun pemenangnya...Kalau kata bising ke apa..Nama pun juri kan...Dorang lagi profesional..Tak kisah bunyi bising2 ni..Kaannn...hehehe....


Apa aku rasa??Um....terkilan...Sedikit terkilan lah...Kenapa?Ummm..ntah...Tapi tk nangis tau...Maybe time tu tk tgk muka ZZ kan...hehehe..So feel tu cam blur je..hahaah...Tapi bila tgk kat youtube..Haa..hambik...Mula la..sedih..sapa suh tgk..Layak la muka aku kan..hahaahah..Dgn sore yg ala2 rock..Pastu demam nya...batuk,selsema..Hadoi..hahaha..Hambik..eheheh..Napa ZZ tk dpt?Adakah konspirasi lagi?Haaa...tu nk cite boleh..Tapi bahaya..Yg bahaya tu tk leh nk ckp..Sbb kang kena benda lain plak..hahaha..Adoi..sapa nk tlg?ZZ?hahaha..Tak apa..nanti aku comment psl DINGIN dendangan ZZ...dh tgk kat youtube..Tapi malas nk cite dulu..heheeh..nk menghayati katanya..hahahaha..


Ok arh...Rasanya dh panjang kan..Esk sambung..

Chow Chin Chow...

7 comments:

myZone | When Anuar opens to public said...

sajer kan wat sambungan...drama swasta nih...naiklah rating blog nih...kikiki ;)

only me ^erien'z^ said...

Then ada la anti ZZ ckp..Haa..korang jerit kuat sgt..Camne juri nk dngr bla bla bla..So???What do u expect!Hello....yang aku tahu...Juri yg dtg tu dah pun judge lagu2 yg bertanding..Dorang dtg tu pun just nk judge vokal and persembahan...Then napa judge tk pakai earphone?Kena pakaikan?So napa tk pakai?Maknanya dah di pilih pun pemenangnya...Kalau kata bising ke apa..Nama pun juri kan...Dorang lagi profesional..Tak kisah bunyi bising2 ni..Kaannn...hehehe....

setuju sgt!mmg pemenang dah ader..drg juri2 dtg jd pemerhati..motiff!kalu tul lah drg buat kputusan time tue hrslah duk lam blik kebal n kai earphone bgai cam AF tue..

my name is KARL said...

Kak G forever & ever

ina said...

alah nuar ni..jeles ke apa..hahahaha

erdaliza said...

walaupun dingin kalah kat AJL, dingin tetap menang dihati kita semua. yahooooo.... (ayat syok sndiri.. hahahhaha...)

azai said...

love ziana zain forever!!

ina said...

liza-peduli kan pasal syok sendiri..mmg zz sentiasa di hati!