Thursday, February 26, 2009

ROKOK


Tadi aku baru balik keje...Lalu depan kedai runcit area umh aku ni..Ada sorang budak tngh dok atas motor..Maybe tunggu kwn dia kut...Hebat sgt!!!Sbb HISAP ROKOK!!!And dia juga perempuan!!Dan juga umur nya around 14 @ 15thn...Adoi!Apa la nk jd..Umur skang dh kenal rokok segala...Bila besar nanti apa la nk jd..Adoi...Tgk la skang...Budak sekolah bakar kereta cikgu la...Cikgu cabul budak sekolah la..Mcm2 hal...Dulu time aku sekolah tkde pun benda2 camni...Nak bantah ckp cikgu pun tk berani...Masa aku sekolah rendah aku paling takut cikgu bahasa inggeris..Sbb dia selalu cubit aku...Sbb aku selalu salah eja TUPAI..Ehehehe...


Tu lah..Beza budak sekolah sekarang dgn budak sekolah dulu...Dulu budak sekolah mengikut kata..Budak sekolah sekarang...Bila kena mrh jer terus naik hantu..Bakar kereta cikgu la..Pukul cikgu lah..Cikgu sekolah dulu bekerja untuk anak bangsa..Cikgu sekolah sekarang cam mana ntah...Apa yg dorang pikir pun aku tk tahu...Ibubapa dulu tak kan melenting jika anak di pukul cikgu..Tapi ibu bapa sekarang siap pukul cikgu lagi bila anak mereka di pukul..Salah sapa sekarang??Pikir2 la sendiri..Ni aku ckp jgn ada yg terasa plak..Tak semua nya begitu kan...Cuma kite tgk dari sudut yg berlaku sekarang..Harap2 zaman sekarang tidak alpa...
Ok..Chow Chin Chow..

7 comments:

my name is KARL said...

karl akan jd cikgu yg baik giler...


hehehe


kalo dh degil sgt tu,lantakla...


yg dak pompuan tu, kecik2 dh pandai rokok tu... dh besar kang rokok lainplak..


*lariiiikkk

ina said...

mmg pun..hahahaahah

aku paranoia said...

sentap i nyah..ehehehhee

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

nak bakar ina lah...cam besh jer ;p

ina said...

apasal nk bkr aku laaaakkkkkkkkkkk

erdaliza said...

sib baik kita dibesarkan pada zaman dulu-dulu kan. cam ne lah nasib anak-anak kita akan datang. risau aku....

ina said...

kaann...uhuhuh..sedih juga bila di fikirkan...