Tuesday, November 18, 2008

Memory...




Salam..ketemu lagi kita harini..Urrmm..nk cerita apa?Sama je..urrmm...tarik nafas panjang2 sebenarnya..Coz mcm panjang je nk cite..Ok lah..aku mulakan dgn cerita waktu nk pegi keje...Cuaca agak mendung..mcm tahu je perasaan aku ketika itu..Sayu sebenarnya..Actually mlm smlm...ada kisah...Around 6.30pm Kak Lisa dtg ambik aku..Kiteorg gi MCD Bangsar..ada hal kit nk siap kan..Then sepanjang2 perjalanan tu aku dok bnyk kali nmpk toyota Vios..uh...aku diam lagi..Masa gi keje pagi td pun..adoi la..kiri kanan Vios..hayyoo!!!apa kes nih!!!!Smlm aku ckp kat Kak Lisa..ni dari td dok Vios ni apa hal...Kak Lisa diam je..tk lama tu dia ckp..Ko teringt kat dia..camtu la jd nya..urrmm..maybe...Then pagi ni tadi...airmata aku mengalir lagi..dlm teksi tu..terus aku terpk...sedangkan aku meratapi..mcm mana ahli keluarga dia..kwn dia..kwn sekolah,sekerja dll..especially bestfren dia..yg menjaga dia ketika sakit..uh!!!Aku tahu aku tk rapat sgt dgn dia..tp..tk kira apa perjumpaan skali pun..dia mesti akan tny aku..Ko nk balik dgn sapa ni??Nak aku anta tk?mesti dia tny..klu dia tk tny..aku yg akan minta dia anta..then dgn nada gurau dia akan ckp..sapa nk anta ko..hehehe...mmg aku teringt2 sgt..sbb tu bila aku ternmpk vios..hati aku sebak...huh...

So far arini di tmpt keje aku ok..cuma bila aku nk solat sure aku terbayangkan dia..huh..duno why lah...semlm masa kad MCD aku tunjuk gmbr dia kat Kak Lisa..Bergenang juga airmata dia...senyap je..sapa tk sedih kan...Sedangkan kwn2 aku di tmpt keje yg tk kenal dia pun leh sedih..Bukan aje kwn2 melayu..kwn2 cina aku pun turut sedih..Coz aku slalu cite kat mereka psl dia ni..Elok ke..apa ke..mereka concern juga sebenarnya even tk kenal..Betapa untung nya dia..ramai yg concern..alhamdullilah..Malam pas balik dari MCD tu..aku buka smua blog..urrmm..kali ni...mmg laju airmata aku mengalir..tanpa di suruh ke apa..tiba2 je..tk tahan betul..lebih2 lagi kat blog Wan and Liza..aku terus call Liza..sambil nangis..tk terckp apa pun...Liza pun turut nangis gak..Sedih sgt...

Itu lah yg aku terpk dlm teksi waktu gi keje td..camne la mereka2 yg amat rapat dgn dia..huh..Dalam kul 12lebih tu..Kak Gyee call..tanya psl dia..aku tk nangis..cuma ada perasaan sebak bila bercerita..Aku cakap kat Kak Gyee..tak sempat dia nk tgk Kak Gyee perform..Terus Kak Gyee ckp..Dah dah..jgn pk bukan2...Kak Gyee pesan..bukan kat aku shj..pd mereka2 yg lain..yg dok teringt kan dia..Baca la yasin bnyk2..Agak2 cam tk ok..Gi buat air kat mana2 ustaz kat masjid..To Wan,Kuzza,Syco,Zach,Kak Rin yg bnyk tlg dia..dan lain2 juga..bwk2 la bersabar..rasanya masih ada yg meratapi pemergian dia..

Ok..perkenalan aku dgn dia...Aku mmg kenal dia dh lama..Aku kenal dia melalui Liza..Liza selalu sebut nama dia..Aku tahu dia dari Anuar Zain FC..kemudian dia ada follow DNFC..slalu turun tgk Dayang masa OIAM..bnyk bg support kat Dayang juga..Then thn ni...dia dah bnyk follow Zianafolks...Klu tk silap last year dia dh ikut..tp ikut under AZFC katanya..ehheeh..Klu tk silap masa Zianafolks buat function kat Restoran Puteri..Bulan May 2008 kami dah kenal..dan bnyk la boraknya..Yg lawak tu..time lagu Kak Gyee,Dingin calon kat Muzik Muzik..Masa tu smua org tk kenal..aku kenal dia dgn Syco je..eheheheh...Start tu kami dh mula org kata ok lah...Ni smua gara2 penangan Port Dikson..eheheh..Syabas Zianafolks!kerna menyatukan orang2 yg disenangi :)

Lepas2 tu dia bnyk la gak lepak dgn ZF yg lain..slalu kuar main bowling..siap leh gi Singapore lagi..Aku tkde le..eheheh..Pasport pun tkde..camne nk gi Singapore..eheheh..Kira thn ni thn happy dia aku rasa..Sbb kami ada buat besday utk dia..kat red box..then masa kat kg baru tu pun..buat skali lagi..suka betul dia..coz bnyk kali org celebrate besday dia..hahaha..Pastu around bulan August kut..Ada satu kes berlaku..tk perlu aku cite..coz tu dh berlaku kan..cuma aku teringt kata dia..Kata tk nk masuk forum ZF selama sethn maybe..huh...mcm terngiang2 plak rasanya..12.30mlm pun sms dari dia anta benda yg sama kat aku..cuak gak waktu tu...even tu ada kes..tp bila pk balik..hurmm..cam tahu je dia nk pegi..nk cuti dari forum utk selama2nya :( lepas kes tu..dia mmg tk sihat..demam la..denggi la..then terus kata bengkak kaki..kecoh gak memasing..ye lah..tiba2 kan..masa bulan puasa tu..sian dia..time tu ok lagi..pastu masa aku nk balik raya..Liza sms kata dia cam teruk..kalau leh pas raya dtg la jenguk..ok...masa tu pun mmg rasa risau gak..Karleef pun ada gak inform aku pasal ni....

Then masa open house umah Kak Lisa tu..kami pakat2 gi tgk dia...urrmm..sedih...betul ckp Liza..makin teruk..Then dia kuar masuk spital..sian dia..Urrmm..time tu...kwn2 tlg dia..Wan,Kuzza,Syco,Zach dll..mereka yg bnyk tlg dia..Bertuah dia kerna ada kwn2 seperti itu...Tapi setelah smua nya berusaha...Allah tetap sayangkan dia...Tak apa lah...Dari dia terseksa...Biarlah..walau dlm hati smua masih meratapi...urrmmm...Teringt kata2 Kuzza..dia menyatukan smua...ZF,AZFC & DNFC..huh...hurrmmm...dia di senangi ramai..pasti terasa kehilangannya tu... :(





Smua gambar diatas kenangan yg terindah...Semoga kau tenang disana wahai sahabat ku...

6 comments:

only me ^erien'z^ said...

tringat ezam pernah gurau..'aku nie macam kak gee plak,sambut bufday byk2 kali'............rupanya...bufday terakhir yg dier sambut.:(
ezam sgt baik..susah tuk jumpa kwn mcm tue...syco rasa bertuah kerna pernah mengenali dier..evn sebentar..tp kenangan manis yg dkongsi sama..akn terpahat dihati..moga ALLAH mencucuri rahmat ke atas nya.....AMIN-

Anonymous said...

napela ada gambar vios ni.. adoii.. sayu..

dahla aku pernah bawak keta dia sekali masa g klang hari tu..

Anonymous said...

yup .. tahun ni 3 kali dia sambut birthday, dan inilah yg terakhir..

lieza said...

na...sayu aku baca cite ko ni. susahkan na, nak menerima kenyataan yg amat menyakitkan.

betul kata kuza, arwah menyatukan kita semua. kalau x, sure aku x kenal zf. selalu dgr cite dpd ko je.

sama-sama kita sedekahkan al-fatihah utk dia. kita rindu kat dia, mesti dia pun rindu kat kita jugak kan. :(

mrCharmed said...

ina..nanti ko naik la pulak vios aku ek..
huhu...
korang baru kenal dia lama tu..
aku ni dah kenal lama..
lagi la terasa...
semalam...tepat pkol 12..
aku tertunggu2 sms dari arwah
sbb dia akan be the first person yg akan wish my birthday..

hmmmm

ina said...

wan..ko jgn nk mula kan...uuwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa